Як вибрати офісне крісло

КРОК 1.

Подумайте, скільки часу ви плануєте щодня проводити, сидячи в кріслі: 

до 2 годин на день. 

Виберіть поворотне крісло на роликах з регульованою висотою сидіння. У цьому випадку вам підійде навіть найпростіша модель з нашого асортименту. 
від 2 до 4 годин на день. 

Виберіть крісло, яке володіє описаними вище функціями, а також має:
  • Регулювання висоти спинки;
  • Регулювання глибини сидіння;
  • Регулювання кута нахилу спинки.

У цьому випадку вам підійде крісло, оснащене механізмами «Перманент-контакт» і «Freelock» (якщо ви вибираєте крісло для персоналу) або «Механізмом гойдання» (якщо вам потрібно крісло для керівника). Крім того, спинка крісла повинна бути досить високою, не нижче ваших лопаток. 

Механізм «Перманент-контакт» робить можливим: ручне налаштування висоти спинки і глибини сидіння, гойдання спинки з підтримкою хребта в русі. 

Механізм «Перманент-контакт» використовується в кріслах Galant (деякі модифікації), Comfort GTP і GTS, Pegaso GTP, Perfect, Jupiter, Prestige, Grand, Metro, Swift GTS. Зданими кріслами ви можете ознайомитись на наступній сторінці: http://www.krislo.lviv.ua/catalog/personnel 

Механізм «Freelock» дозволяє регулювати нахил спинки крісла з допомогою важеля. Головною особливістю механізму «Freelock» є можливість фіксації нахилу спинки в будь-якому зручному для користувача положенні без обмеження кількості позицій фіксації. 

Механізм «Freelock» використовується в моделі Galant freelock http://www.krislo.lviv.ua/catalog/personnel/galant-freelock

Механізм гойдання дозволяє здійснювати вільне гойдання в кріслі, а також фіксувати нахил сидіння і спинки в одному положенні, регулювати силу відхилення сидіння і спинки під вагу того хто сидить. Це дає можливість зберегти зручне, а головне, ергономічно правильне положення тіла під час роботи і відпочинку. 

Механізм гойдання використовується в моделях: Formula, Atlant, Germes, Orman, Nadir, Swing, Manager, Minister, Laguna, Tango, Tantal, Toldo, Macro, Bomba, Samba GTP. Дані крісла наведені тут http://www.krislo.lviv.ua/catalog/shkirjani 

більше 4 годин на день 

Виберіть модель з максимальним набором регулювань - крісло, яке забезпечить вам динамічне сидіння протягом усього робочого дня завдяки наявності таких функцій як:
  • Синхронне відхилення сидіння і спинки;
  • Постійна підтримка хребта незалежно від положення користувача, у тому числі в русі;
  • Вільне хитання в кріслі;
  • Регулювання зусилля відхилення сидіння і спинки;
  • «Антишок-ефект».

У даному випадку варто розглянути модель, оснащену механізмами «Мультиблок» або «синхромеханізмом», залежно від ваших побажань та виду виконуваної роботи. Крім того, обрана модель повиння мати високу спинку, що забезпечує підтримку всієї поверхні спини, виражену поперекову підтримку і, бажано, регульовані підлокітники. У даному випадку варто також розглянути моделі, оснащені підголівником. 

Механізмом «Мультиблок» в основному, обладнуються крісла керівників. Він забезпечує вільне хитання в кріслі з можливістю регулювання сили відхилення, фіксацію положення крісла в чотирьох позиціях, а також «антишок-ефект» - після зняття блокування механізму спинка і сидіння залишаються в тому ж положенні, і тільки приклавши до спинку невелике зусилля ви отримаєте можливість знову відхилятися, це дозволяє уникнути удару спинкою при знятті блокування або несподіваного «перекидання» спинки. 

Механізм «Мультиблок» ви знайдете в кріслах: Formula steel chrome, Sonata Steel Chrome, Rapsody, Galaxy, Germes Steel Chrome, Nova, Orion Steel Chrome, Star Steel Chrome, Elf Steel Chrome, Apollo Steel Crome, Lord Steel Chrome, Cuba Steel Chrome , Fidel, Senator. Усі вони розміщені в категорії „Крісла шкіряні Преміум” http://www.krislo.lviv.ua/catalog/skirjani_premium 

Синхромеханізм забезпечує вільне гойдання з синхронним відхиленням спинки і сидіння в співвідношенні 2:1, настройку зусилля відхилення під вагу сидить, фіксацію положення сидіння і спинки в п'яти позиціях, а також «антишок-ефект». 

Синхромеханізм ви знайдете в кріслах Sonata Synchro Steel Chrome, Leonardo, Indiana, Luxus A, Orlando, @-motion, Pilot, Montana, Evolution, Master, Mind, Galant GTR chrome (active-1), Comfort (деякі модифікації). 

КРОК 2.

Виберіть крісло, що відповідає типу вашої фігури: габарити і діапазон регулювань крісла повинні дозволяти вам сидіти комфортно. Людям більшої статури і вишого росту підійде крісло з широким сидінням і високою спинкою. І навпаки, крісло з невеликим сидінням, нижчою спинкою і меншою відстанню між підлокітниками буде відмінним рішенням для худорлявих людей невеликого росту. 

КРОК 3.

Переконайтеся, що ви можете зайняти в кріслі комфортне, а головне, правильне положення: 

Спинка крісла повинна комфортно підтримувати спину, а її опукла частина в поперековій області - забезпечувати надійну підтримку хребта. Якщо цього не відбувається, відрегулюйте висоту спинки для досягнення комфортного положення. Розгляньте модель, оснащену механізмом «Up & Down», який дозволить регулювати висоту спинки, не встаючи з крісла. Кут нахилу спинки регулюється індивідуально, в залежності від виду виконуваної роботи. Якщо у вибраній моделі крісла передбачена функція хитання спинки або синхронного відхилення сидіння і спинки, подбайте про те, щоб при відхилянні спинка зберігала постійний контакт зі спиною, забезпечуючи постійну підтримку в будь-якому положенні. При необхідності зробіть необхідні регулювання. 

Підлокітники повинні комфортно підтримувати руки. Відрегулюйте підлокітники по висоті таким чином, щоб ліктьові суглоби були зігнуті під кутом 90 градусів. Якщо підлокітники у вибраній вами моделі не регулюються, вони повинні забезпечувати таке положення рук, при якому кут в ліктьових суглобах був би максимально наближений до 90 градусів. 

Відрегулюйте висоту сидіння так, щоб ваші стопи впевнено стояли на підлозі, а ноги були зігнуті під кутом 90 градусів. 

Глибина сидіння повинна складати не менше 2/3-3/4 довжини стегна. Якщо глибина сидіння буде більшою – це може ускладнити кровообіг, а якщо меншою – ви будете відчувати дискомфорт і зісковзувати з крісла. Якщо вам не вистачає глибини сидіння обраної моделі, можете обрати крісло, оснащене механізмом регулювання глибини сидіння «Слайдер».